Minder files door gunstig weer

400

De filezwaarte (lengte maal duur file) in de eerste maand van 2014 was 28 procent lager dan in januari 2013. De weersomstandigheden waren veel beter dan vorig jaar. Toen was er op dinsdagochtend 15 januari door sneeuw een recordspits met 1007 kilometer file.

Zonder de recordspits van 15 januari en alleen rekening houdend met reguliere files, is de afname een stuk minder: 14 procent. Vergeleken met de gemiddelde filezwaarte in Minder files door gunstig weerjanuari over de afgelopen 8 jaren namen de files met 44 procent af.
De grootste knelpunten in de afgelopen maand waren in de ochtendspits de A8 richting Amsterdam en in de avondspits de A20 bij het Kleinpolderplein.

Opvallend
Volgens de ANWB was er in januari ook weer opvallend verkeersnieuws:
– Op donderdag 9 januari eindigde een achtervolging van een vluchtende inbreker door vijftien politieauto’s op de A12 bij Bleiswijk. Aan het begin van de avondspits werden op de plaats van de aanhouding op de rijbaan richting Den Haag twee rijstroken afgesloten. Tot het einde van de spits stond er 6 kilometer file.

– Automobilisten op de A28 kregen vrijdagmiddag 24 januari te maken met een paard dat zonder berijder over de A28 van Zwolle naar Amersfoort liep. De weg werd in beide richtingen afgesloten tussen Harderwijk en de afrit Ermelo om het dier veilig te kunnen vangen. Het paard werd in de berm gekalmeerd en het verkeer kon er weer voorzichtig langs. (Bron: ANWB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter