Miljoenste auto voor Zeebrugge

827

ZEEBRUGGE – De haven van Zeebrugge heeft onlangs de miljoenste wagen van het jaar behandeld.  De eer ging naar de Toyota Motor Europe terminal in de achterhaven. In 2014 behandelde de haven van Zeebrugge 2,2 miljoen nieuwe wagens. Dit cijfer is het sterkste van de afgelopen jaren.

Miljoenste auto voor ZeebruggeToyota’s hub in Zeebrugge speelt een cruciale rol in de doelstelling van Toyota Motor Europe (TME) om zijn logistieke efficiëntie te verhogen door kosten en levertijd te verlagen en zo klantentevredenheid te maximaliseren. Naast de verdeling van wagens via schepen, trucks en het spoor naar grote delen van Europa – zelfs Rusland is inbegrepen – is de vestiging ook uitgerust als opslagruimte, voor de installatie van accessoires en worden er keuringen uitgevoerd vóór de Toyota en Lexus wagens worden afgeleverd in België, Duitsland en Nederland.

Meest behandeld

‘Toyota is een grootschalige logistieke hub voor de import en export van zowel Toyota als Lexus personen- en commerciële wagens doorheen heel Europa’, zegt Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge. ‘Toyota is ons meest behandelde merk, dus we zijn blij dat de miljoenste wagen ook op hun terminal behandeld werd. Maar we kijken uit naar die vele andere wagens op al onze specifieke terminals in de achterhaven,  ICO, WWL, Toyota en C.Ro, die ons dit jaar naar een nieuw record brengen.’

Alle autoterminals in Zeebrugge doen het goed. In 2015 kondigden zich verschillende nieuwe stromen wagens zich aan. ICO Zeebrugge heeft opnieuw extra trafiek kunnen aantrekken.  De terminal operator zal 110.000 Peugeots uit Frankrijk voor de Britse markt en 30.000 Honda’s uit Mexico voor de Europese markt gaan behandelen. Ook WWL ziet de nog steeds groeiende interesse van rederijen om specifiek voor Zeebrugge te kiezen.

Investering

In het licht van de groeiende autotrafieken heeft het Havenbestuur de beslissing genomen om extra infrastructuur te bouwen in het Zuidelijk Kanaaldok in de Zeebrugse achterhaven. Het havenbestuur wil in de toekomst ook extra terreinen aanwenden voor de autosector. Binnenkort wordt voor de terreinen van de voormalige peak shaving installatie van Fluxys de oproep tot kandidatuur voor het toekennen van concessies vrijgegeven.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief