Miljoenenschade in Bremerhaven bij aanvaring containerschepen

727

Een containerschip is zaterdag aan de Stromkaje in Bremerhaven tegen een afgemeerd containerschip gevaren. Daardoor raakten drie containerkranen zwaar beschadigd, één dreigde zelfs in te storten. De schade bedraagt enkele miljoenen euro’s.

Het containerschip werd door slepers afgemeerd, maar kwam vanwege een windstoot te dicht bij het andere zeeschip dat lag afgemeerd en werd gelost. Een aanvaring tussen de Miljoenenschade in Bremerhaven bij aanvaring containerschipschepen kon niet meer worden voorkomen. Beide schepen liepen hierdoor lichte schade op. Het zeeschip dat lag te lossen, werd verhaald en naar een plek aan de kade gebracht waar geen verder gevaar was.

Uit de rails
Een van de containerkranen liep bij de aanvaring uit de rails en dreigde volgens de politie ineen te storten. Inmiddels zijn maatregelen genomen om dat te voorkomen. De beide andere kranen werden minder beschadigd, maar zijn voorlopig ook niet meer te gebruiken.

Beide schepen kregen na de aanvaring een vaarverbod. Het containerschip dat de aanvaring veroorzaakte,  mocht na betaling van 10.000 euro de haven verlaten. Tegen de kapitein is procesverbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van het scheepvaartverkeer. (Bron: Polizei)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter