Miljoenen voor veiliger N36 Overijssel eerder beschikbaar

374

DEN HAAG – Miljoenen euro’s voor het veiliger maken van de N36 in Overijssel komen eerder beschikbaar. Het geld wordt onder meer gebruikt voor het verlengen van in- en uitvoegstroken. Dat meldt verladersorganisatie EVO.

Minister: ‘Nog geen alternatief gehad voor huisvuil binnenvaart’EVO is tevreden met de toezegging van de minister.  Wel is EVO van mening dat over enkele jaren een verdere verbetering van de weg noodzakelijk is. Verdere verbreding en het opheffen van ongelijkvloerse kruisingen zijn noodzakelijk voor verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid op de N36, aldus EVO.

Dodenweg

De N36 tussen Almelo en Ommen  staat bekend als een dodenweg. In acht jaar tijd vielen er zeventien doden als gevolg van ongelukken. De weg is een belangrijke verbindingsweg tussen Twente en het noorden en is een ontsluitingsweg voor bedrijventerreinen in Almelo, Wierden en Vriezenveen. Het vrachtverkeer maakt dan ook veelvuldig gebruik van deze weg.

EVO begeleidde  vorig jaar het onderzoek naar verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op deze weg. Uit het onderzoek bleek dat naast het verkeersgedrag ook de inrichting van de weg tussen de aansluiting met de A35 en rotonde Witte Paal fors te wensen overlaat. Zo is de weg relatief smal en zijn er korte in- en uitvoegstroken.

Budget

Op basis van het onderzoek en met steun van de betrokken partijen zijn voorstellen uitgewerkt en ingediend voor het programma Meer Veilig 3 om een aantal  maatregelen uit te voeren.  Vervolgens is een budget van 6,5 miljoen euro door de overheid toegekend. Recente dodelijke ongelukken leidden tot extra druk vanuit politiek en bevolking om de situatie op de weg te verbeteren. Minister Schultz van Haegen deed onlangs de toezegging om het geld eerder beschikbaar te stellen. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief