Miljoen ton meer goederen over de Moezel getransporteerd

562

Over de Moezel is vorig jaar een miljoen ton meer goederen vervoerd dan in de jaren ervoor. Uit de cijfers van het WSA Trier blijkt dat in 2013 ruim veertien miljoen ton aan goederen over de Moezel werd gevaren.

Miljoen ton meer goederen over de Moezel getransporteerdOverigens ligt het goederenvervoer over de Moezel met die ruim veertien miljoen ton aan goederen nog steeds niet op het niveau van voor de wereldwijde economische crisis. Ooit ging er over de Moezel ruim zestien miljoen ton aan goederen. ‘Maar we zien nu wel weer een langzame maar gestage stijging van het goederenvervoer’, schrijft het WSA.

Kolen en landbouw
De bergvaart was voor tweederde van het totaal aan goederen verantwoordelijk, een derde was voor de dalvaart. Het grootste aandeel in het transport was voor het vervoer van kolen. Daarvan ging zo’n 5,4 miljoen ton richting berg. Goederen voor de landbouw in de dalvaart hadden een aandeel van 3,1 miljoen ton. Met 1,4 miljoen ton volgden erts en schroot (bergvaart) en ijzer en staal (dalvaart). Olieproducten hadden in 2013 een aandeel van acht procent in het goederenvervoer over de Moezel. (Bron: WSA Trier/Foto: Mosel.de)