Mercedes-Benz toont zelfrijdende vrachtwagen (+ video)

789

Mercedes-Benz heeft deze week haar ‘Future Truck 2025’ getoond. Het is de eerste zelfrijdende vrachtwagen in de wereld. De vrachtwagenchauffeur wordt volgens Mercedes- Benz een transportmanager.

Mercedes-Benz ‘Future Truck 2025’ rijdt zelf (+ video)Mercedes-Benz heeft inmiddels een proef gedaan met deze autonoom rijdende vrachtwagen. Dat gebeurde op de A14 bij Maagdenburg.

Kosten

De vrachtwagen kan met een snelheid van tachtig kilometer per uur zelf zijn weg vinden. Daarvoor is de truck uitgerust met camera’s, sensoren en communicatie van de ene naar de andere vrachtwagen. Dit scheelt het transportbedrijf volgens Mercedes-Benz niet alleen kosten, maar zorgt er ook voor dat de chauffeur geen last meer heeft van stress en vermoeidheid in monotone verkeerssituaties.

Over tien jaar

Volgens Mercedes-Benz kan de autonoom rijdende truck al over tien jaar een feit zijn. ‘En dat betekent dat het verkeer soepeler verloopt, beter is te voorspellen en veiliger wordt. Menselijke fouten worden vermeden. En het werk van de vrachtwagenchauffeur verandert van en trucker in een transportmanager met veel verantwoordelijkheden.’ (Bron: Daimler)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief