Meldpunt IRU voor buitensporige boetes rij- en rusttijden

511

International Road Transport Union (IRU) is een meldpunt begonnen voor buitensporige boetes voor overtreding van de rij- en rusttijden. Op de site kan worden aangegeven hoe de IRU samen met de handhavingsinstanties in de EU de kwaliteit van de controles kan verbeteren.

Meldpunt IRU voor buitensporige boetes rij- en rusttijdenDe regels voor de rij- en rusttijden zijn in heel Europa hetzelfde. Maar de interpretatie van de regels, hun toepassing en de sanctionering kunnen per land verschillen, hetgeen in sommige gevallen de toepassing van regels kan ondergraven.

Knelpunten
De informatie helpt Euro Contrôle Route – de Europese organisatie van verkeersinspecties en een belangrijke partner van de IRU– om een beter inzicht te krijgen in de handhaving van de Europese regelgeving over rij- en rusttijden en eventuele knelpunten in die handhaving. Met behulp van uw informatie inventariseert Euro Contrôle Route de knelpunten en geeft deze informatie door aan de landen, zodat hiervoor oplossingen kunnen worden gevonden. Op deze manier kunnen we door samenwerking tot een betere handhaving in de EU komen.

Geen kwijtschelding
IRU wijst erop dat dit geen bezwaar- en beroepsprocedure is en dat uw sanctie derhalve niet in behandeling genomen of kwijtgescholden wordt. Voor bezwaar- en beroepsprocedures verwijzen wij u naar de instantie die u de sanctie heeft opgelegd.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter