Megacontainerschip van 17.772 teu voor Franse CMA CGM

904

Megacontainerschip van 17.772 teu voor Franse rederij CMA CGMMARSEILLE – De Franse containerrederij CMA CGM heeft op de werf in het Koreaanse Busan het eerste megacontainerschip van 17.772 teu in ontvangst genomen. De CMA CGM  Kerguelen is het eerste schip van een serie van zes die allen 398 meter lang en 54 meter breed zijn.

Megacontainerschip van 17.772 teu voor Franse rederij CMA CGMMet zijn lengte is de Kerguelen groter dan de Eiffeltoren (324 meter) of het Stade de France (270 meter), breder dan de Arc de Triomphe (45 meter) en heeft een stuwkracht gelijk gelijk aan tien Airbus A380 vliegtuigen. Het containerschip kan 17.772 teu meenemen, achter elkaar drie keer de ring van Parijs rond.

CMA CGM gaat de Kerguelen inzetten op de containerdiensten van Azië naar Europa. Zo gaat het schip vanuit de Franse haven Le Havre consumentenproducten als fruit, kaas, vlees, of luxe producten zoals parfums, wijnen en gedistilleerde dranken, lederwaren en producten voor de industrie, automotive, elektronica en luchtvaart exporteren.

De CMA CGM  Kerguelen wordt op 12 mei gedoopt in Le Havre.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief