Mega-order van één miljard dollar voor IHC Merwede

991

Offshore-aannemer Subsea 7 heeft bij IHC Merwede drie geavanceerde en multifunctionele offshoresupportvaartuigen besteld. Het gaat om een order van bijna een miljard dollar.

Mega-order van één miljard dollar voor IHC MerwedeHet worden zusterschepen van de Seven Waves die momenteel bij IHC Merwede wordt afgebouwd en zijn bestemd voor de inzet in Braziliaanse wateren. Subsea 7 heeft namelijk opnieuw met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobrascontracten gesloten voor het leggen van pijpen en kabels in diep water. Deze contracten hebben een looptijd van vijf jaar en een vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van 1,6 miljard dollar.

De drie zusterschepen van de Seven Waves (146 x 30 meter) worden uitgerust met een een pijpenlegtoren met 550-tons tensioners. Onderdeks komen carrousels waarin 4000 ton aan pijpleidingen kan worden opgeslagen. Ook worden de schepen voorzien van een DP2-systeem, offshorekraan en onderwaterrobots.

IHC Merwede dient de schepen op te leveren in het derde en vierde kwartaal van 2016 en het tweede kwartaal van 2017. Eerder heeft de werf ook al de multifunctioneel inzetbare offshorevaartuigen Seven Oceans, Seven Seas, Seven Atlantic en Seven Pacific voor Subsea 7 gebouwd.