Meerlanden produceert zelf CNG voor Scania

952

Afvalinzamelaar Meerlanden heeft onlangs een Scania P 310 rijdend op Compressed Natural Gas (CNG) in gebruik genomen. De nieuwe Scania wordt indirect door het in eigen beheer bewerkte GFT-afval van brandstof voorzien.

Meerlanden produceert zelf CNG voor Scania produceert zelf mee aan de brandstof voor het nieuwe CNG-voertuig met het ingezamelde GFT-afval. Alles wat wordt Meerlanden produceert zelf CNG voor Scaniaopgehaald wordt bij Meerlanden vergist. Dit wordt aan Gasnet geleverd, waar vervolgens weer de eigen personen- en vrachtauto’s op rijden.

Bijzonder is de hoge actieradius dankzij de tankuitbreiding van 640 naar 960 liter. Het voertuig is verder ondermeer voorzien van een volautomatische versnellingsbak, retarder, hill-hold functie voor het gemakkelijk wegrijden op een hellend wegdek, CP16 halflange dagcabine en knielfunctie voor het gemakkelijk in- en uitstappen.

Meerlanden
Meerlanden kent diverse activiteiten, zoals het inzamelen van afvalstromen bij gemeenten en bedrijven, het beheren van milieustraten, verwerken van GFT-afval, ongediertebestrijding, gladheidsbestrijding, inzamelen bedrijfsafval, stratenreiniging, bedrijvenparkbeheer, beheren kringloopwinkel, rioleringswerken, beheer van de openbare ruimte en het leveren van grondstoffen en energie. Dit vindt plaats in Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. (Bron: Scania)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter