Meer winst voor CMA CGM

485

Containerrederij CMA CGM heeft de winst in 2013 met 22,8 procent zien stijgen van 332 tot 408 miljoen dollar. De verkoop van 49 procent van het belang in de terminalactiviteiten in Terminal Link zorgde vooral voor de stijging.

CMA CGM vervoerde vorig jaar 11,4 miljoen teu. Dat is 7,5 procent meer dan de 10,6 miljoen in 2012. Vanwege de lage prijzen in het containervervoer daalde de omzet Maersk, MSC en CMA CGM samen in P3 netwerk van 2,6 miljoen teumet 0,1 procent naar 15,9 miljard dollar. Het aantal schepen in de vloot van de containerrederij steeg met 3,4 procent, de capaciteit van de vloot in aantal teu’s steeg met 7,6 procent.

Een van de beste
CEO Rodolphe Saadé van de CMA CGM Group is tevreden over het resultaat. ‘Vorig jaar hadden we te maken met een moeilijke markt. We zijn er wel in geslaagd onze kosten te verlagen met ruim vijf procent per teu en de hoeveelheid vervoerde containers te verhogen. Dit in tegenstelling tot de concurrentie. We zijn in de markt dan ook een van de best presterende containerrederijen.’

Lage prijzen
CMA CGM verwacht voor 2014 een aantrekkende containermarkt. ‘De volumes stijgen dit jaar tussen de vier en vijf procent. Maar de tarieven blijven door het verschil in vraag en aanbod onder druk staan. We denken dit jaar vooral te kunnen groeien in de snel groeiende regio’s als Afrika. We willen onze containerdiensten op Afrika dan ook versterken en verder bouwen aan logistieke terminals. (Bron: CMA CGM)

Volg TotaalTrans op Twitter