Meer plek voor binnenvaart in wachthaven van Evergem

553

De binnenvaart heeft in de wachthaven van Evergem meer lig- en rustplaatsen gekregen. De eerste binnenvaartschepen zijn volgens vaarwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal al aangemeerd aan de nieuwe steiger in de vernieuwde wachthaven.

Nieuwe sluis Evergem zeker twee weken gestremd voor binnenvaartIn de toekomst kunnen dertig binnenvaartschepen met verschillende lengtes op de bestaande kaaimuren aanmeren. ‘Vroeger lagen schepen in de wachthaven vaak dubbel of zelfs driedubbel. Dit zorgde ervoor dat de ruimte niet optimaal benut werd en het aan- en afmeren niet altijd even vlot verliep. In de loop van volgend jaar wordt ook de elektriciteitsvoorziening in de wachthaven aangepakt. Er komen nieuwe stroomkasten en het vermogen wordt aangepast.’

Vakantie of ziek of weekend

In de wachthaven van Evergem op de Ringvaart om Gent kunnen binnenvaartschippers aanmeren die tijdens het weekend, vakantieperiodes of door ziekte tijdelijk niet varen. De wachthaven is voorzien in een insteekdok waar er minder golfslag is en waar binnenvaartschepen comfortabeler kunnen liggen dan aan de kant van de waterweg. (Bron: Waterwegen en Zeekanaal)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief