Meer overslag zeevaart en minder binnenvaart in haven van Gent

488

De haven van Gent heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 24 miljoen ton overgeslagen. Dat is ongeveer evenveel als in 2013.

De overslag via zeevaart steeg in het eerste half jaar met 5,8%, de binnenvaart registreerde over de eerste zes maanden een daling van 6,4%.

Goederen

De goederenoverslag via zeevaart vertoonde een stijging bij de landbouwproducten, vaste mineralen brandstoffen, ertsen en metaalresiduen en chemische producten. Een daling werd opgetekend bij Meer overslag zeevaart en minder binnenvaart in haven Gentonder meer producten van de metaalindustrie.

Voor de binnenvaart was er beduidend meer overslag van onder meer chemische producten, ruwe mineralen en bouwmaterialen. De overslag via binnenvaart van landbouwproducten en vaste minerale brandstoffen kende een daling.

In de opdeling volgens cargotype kan bij de overslag via zeevaart een stijging bij droge bulk en roll-on/roll-off worden genoteerd.

Tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar sloeg Gent met 12,4 miljoen ton, wel meer goederen over (+ 720.000 ton). Dat is evenveel als in dezelfde periode van vorig jaar. De goederenoverslag via zeevaart steeg met 6,8% tot 6,8 miljoen ton, dat was het beste kwartaal in bijna twee jaar. De binnenvaart klokte af op bijna 5,5 miljoen ton goederenoverslag, een daling met 7,7%.

Verheugd

Het Havenbedrijf van Gent is verheugd te kunnen vaststellen dat voor de eerste zes maanden van 2014 de goederenoverslag op een gemiddeld niveau zit. En dat bovendien de overslag via zeevaart weer toeneemt. (Bron: Haven Gent)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief