Meer neuzen in haven Rotterdam

749

ROTTERDAM – Havenbedrijf Rotterdam gaat dit jaar het aantal e-noses in de haven uitbreiden van 89 naar 152. Dat zijn de belangrijkste conclusies die zijn getrokken na een evaluatie over het WE-nose netwerk.

Meer neuzen in haven RotterdamEen e-nose is een meetinstrument dat veranderingen in de luchtsamenstelling waarneemt en de informatie daarover draadloos naar een centrale server stuurt. De verdere uitbreiding van het netwerk past in het beleid van het Havenbedrijf om van de Rotterdamse haven de duurzaamste in zijn soort te maken.

Geurhinder

In 2010 is DCMR Milieudienst Rijnmond in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gestart met een proef met de zogenoemde e-noses. Deze proef is in 2013 afgerond. Het Havenbedrijf heeft daarop het initiatief overgenomen en een basisnetwerk van 77 sensoren aangelegd. Het WE-nose netwerk wordt aangeboden als service aan het bedrijfsleven om geurhinder effectief te bestrijden en het vrijkomen van gevaarlijke stoffen vroegtijdig te signaleren. DCMR gebruikt het netwerk voor het bewaken van de omgevingskwaliteit.

Bij het netwerk zijn actief betrokken: Vopak, Abengoa, gemeente Maassluis, gemeente Rotterdam, Veiligheidsregio, Deltalinqs, Provincie Zuid-Holland en DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR).

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief