Meer files in juli vanwege slecht weer en veel ongelukken

396

In juli van dit jaar stonden er veel meer files dan in juli 2013. De filezwaarte steeg met 35 procent. De grootste toename was er in het zuiden van het land. Het midden van het land en de regio Amsterdam staan op respectievelijk de tweede en derde plaats. De drukste dag was dinsdag 8 juli. Zowel in de ochtend- als avondspits stond er bijna 300 kilometer file door regen en ongelukken.

A10 dicht vanwege wateroverlastDe langere files in het zuiden zijn deels te verklaren doordat de zomervakantie voor de scholen in de regio Zuid in 2013 al in juni begon. Dit jaar was dat pas op 12 juli. Ook stonden er vrijwel dagelijks files op de A2 bij Maastricht door vakantieverkeer maar ook vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat werkt aan een betere doorstroming op dit knelpunt. Er wordt onder meer een tunnel gebouwd. In 2016 zijn de werkzaamheden afgerond.

Hoosbuien

Hevige hoosbuien hebben het verkeer maandag 28 juli flinke overlast bezorgd. Zo was bij Amsterdam de ringweg A10-West urenlang in beide richtingen dicht. Ook de regio Rotterdam werd behoorlijk getroffen. Daar kwam het verkeer op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam moeizaam vooruit. In het oosten van Nederland liep het vast op de A12 bij Arnhem. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief