Meedenken over nieuwe bevrachtingsvoorwaarden

572

De Binnenvaart Branche Unie (BBU), verladersorganisatie EVO en het CBRB roepen hun leden op mee te denken over nieuwe bevrachtingsvoorwaarden in de binnenvaart. Een conceptversie is er al, maar leden kunnen meewerken aan de definitieve versie.

Meedenken over nieuwe bevrachtingsvoorwaarden in de binnenvaartBBU, EVO en CBRB hebben het initiatief genomen voor nieuwe bevrachtingsvoorwaarden voor de binnenvaart genomen omdat de huidige voorwaarden uit 1991 stammen en inmiddels zijn verouderd.

Wederzijdse belangen
Uitgangspunt is een set voorwaarden die recht doet aan de wederzijdse belangen van de partijen bij een bevrachtingsovereenkomst. De voorwaarden worden aangevuld met een model charter, zodat de volledige overeenkomst tot één reisbevrachting snel en op eenvoudige wijze tot stand kan komen met een duidelijke weergave van rechten en verplichtingen.

Definitieve versie
In een kleine werkgroep is het afgelopen jaar gewerkt aan een eerste concept. Dat concept is nu klaar en BBU, CBRB en EVO nodigen leden, die hun lading vaak of minder vaak per binnenvaartschip laten vervoeren, uit op basis van eigen behoefte en ervaring mee te werken aan een definitieve versie.

Klankbordgroep
BBU, CBRB en EVO organiseren hiervoor op 30 september om 13.00 uur een klankbordgroep voor geïnteresseerde leden uit hun achterban. Deze vindt plaats in het Binnenvaarthuis, Vasteland 12E in Rotterdam.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter