Mededingingsautoriteit houdt zeevaartallianties in de gaten

616

BRUSSEL – De drie mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie, de Verenigde Staten en China gaan meer samen optrekken om de vergaande samenwerking tussen containerlijnvaartrederijen te gaan monitoren. Dat hebben de drie verklaart na afloop van een top in Brussel.

Rederijen Maersk, CMA CGM en MSC blazen P3-Alliantie afDe autoriteiten hebben afgesproken de ontwikkelingen in de containerlijnvaart te monitoren, meer informatie uit te wisselen en onderling beter te communiceren. Eveneens is gesproken over handhaving en de uitdagingen waar de verschillende autoriteiten mee worden geconfronteerd, zoals congestie. Het was de tweede keer dat de drie mededingingsautoriteiten bij elkaar kwamen. De vorige keer was in Washington in 2013.

Keuzevrijheid

De European Shippers’ Council (ESC) drong bij de Europese Commissie aan op de monitoring. ‘Verladers, als klanten van de rederijen, vrezen namelijk voor een teruglopende keuzevrijheid tussen rederijen. Inmiddels is namelijk negentig procent van alle oost-westverbindingen verdeeld onder vier allianties van rederijen, namelijk 2M, Ocean Three, G6 en CKYHE. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief