Mebin werkt met Vos Logistics samen in vervoer van cement

646

OSS – Mebin, leverancier van betonmortel op de Nederlandse markt, gaat samenwerken met logistiek dienstverlener Vos Logistics. Vos investeerde in vier nieuwe truckmixers die voor het transport bij Mebin worden ingezet. Daarnaast voegt Vos twee standaardtrekkers aan de vloot toe die de trailer-mixers van Mebin trekken.

Mebin met Vos Logistics samen in vervoer van cementMebin werkt al langer met verschillende vervoersconcepten om een duurzame flexibele inzet van transport te realiseren. Bijvoorbeeld trucks met verschillende transportcapaciteiten, trailers, wisselsystemen en hybride trucks.

Flexibiliteit

Volgens algemeen directeur Ronel Dielissen-Kleinjans van Mebin vraagt de sterk veranderde vraag in de bouw om creatieve en flexibele oplossingen. ‘De besteltijden worden steeds korter, terwijl de verschillen tussen rustige en drukke productie- en transportdagen juist groter worden. Hierdoor daalt de gemiddelde bezettingsgraad van ons wagenpark en nemen de kosten toe. Daarom wilden we meer flexibiliteit in onze vervoerscapaciteit waarbij ook duurzaamheid een belangrijke randvoorwaarde was. Door de samenwerking met Vos Logistics, waar duurzaamheid net als bij ons bedrijf een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering, is dat goed geborgd.’

Cementtransport

Directeur Marc van Alphen van Vos Logistics Bulk ziet een belangrijke toegevoegde waarde in de samenwerking voor beide partijen. ‘Wij werken al in een joint venture samen met ENCI, het zusterbedrijf van Mebin, voor het transport van cement. Daardoor beschikken wij over diepgaande kennis en ervaring met dit type transport en zijn wij vertrouwd met het faciliteren van flexibele transportcapaciteit speciaal voor deze markt. Daarbij kijken we ook met ENCI steeds naar nieuwe en duurzame transportoplossingen.’

Duurzaam

Mebin streeft zowel in de productie als in het transport naar duurzaamheid. Het wagenpark van Mebin en Vos Logistics voldoet aan de strengste milieunormen. Daarnaast zetten Mebin en Vos Logistics de nieuwste technologieën in om nog duurzamer te kunnen werken. De laatste ontwikkeling hierin zijn nieuwe hybride trucks. Met deze trucks is het mogelijk om elektrisch te lossen op de bouwplaats. Dit leidt tot een sterke reductie van CO2-emissie en geluidsbelasting. (Bron: Vos Logistics)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief