Eerste containerschip vaart over het nieuwe Máximakanaal

696

Eerste containerschip vaart over het nieuwe Máximakanaal

’S-HERTOGENBOSCH – Het nieuwe Máximakanaal rond ’s-Hertogenbosch is open voor de binnenvaart.Het eerste containerschip voer vandaag over de nieuwe doorgaande route voor de binnenvaart van de Maas naar Veghel.

Met de komst van deze negen kilometer lange vaarweg, tussen de Maas en Den Dungen, wordt de bereikbaarheid van Brabant over water een stuk beter en duurzamer. Op dit nieuwe kanaal kunnen namelijk grotere (container)schepen varen dan voorheen mogelijk was. Schepen met gevaarlijke of schadelijke lading mogen niet op het kanaal varen. Op het kanaal geldt een maximum vaarsnelheid van twaalf kilometer per uur.

Eerste containerschip vaart over het nieuwe MáximakanaalZuid-Willemsvaart

Een belangrijke doelstelling vanuit het Rijk en de gemeente ’s-Hertogenbosch bij de aanleg van het kanaal, was om beroepsscheepvaart uit de Bossche binnenstad te weren. Op 5 januari 2015 draagt Rijkswaterstaat de Zuid-Willemsvaart tussen sluis 0 en sluis Engelen over aan de gemeente ’s-Hertogenbosch. Vanaf dat moment is de gemeente verantwoordelijk voor de bediening en de bedieningstijden van de Zuid-Willemsvaart in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. (Bron: WillemsUnie)

Meer nieuws over het Máximakanaal:
Ondanks te lage spoorbrug gaat Máximakanaal eerder open
Omgelegde Zuid-Willemsvaart rond ’s-Hertogenbosch lekt
Omgelegde Zuid-Willemsvaart krijgt naam Máximakanaal

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief