Matroos slaat na ontslag schip met voorhamer kort en klein

721

LANGWEDEL – Een Tsjechische matroos heeft donderdagavond voor 90.000 euro schade aan een binnenvaartschip veroorzaakt toen de schipper hem had ontslagen. De man pakte een voorhamer en sloeg aan boord de boel kort en klein.

Matroos slaat na ontslag schip met voorhamer kort en kleinEerst beperkte de ruzie zich tot een woordenwisseling, maar op een gegeven moment haalde de matroos een voorhamer en begon in de stuurhut en de woning huis te houden. Hij vernielde onder meer de complete communicatieapparatuur en elektronica aan boord zodat het schip niet meer te manoeuvreren viel en niet verder kon varen. Hierdoor liep het schip in de wal en daarbij wist de matroos van boord te springen.

De gealarmeerde politie ging uit van een dreigende situatie, maar de matroos bleek de hamer niet tegen de schipper te hebben ingezet. Hij kwam er vanaf met snijwonden aan de handen. Een zoektocht naar de matroos leverde voorlopig niets op. De politie gaat er vanuit dat de Tsjechische matroos naar zijn thuisland probeert te vluchten. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief