Politie vindt lichaam overboord geslagen matroos (+ video)

816

SCHOONHOVEN – De politie heeft zondag aan het begin van de avond op de bodem van de Lek ter hoogte van Schoonhoven het levenloze lichaam van de matroos gevonden die eerder zondag van een binnenvaartschip tussen Groot-Ammers en Schoonhoven overboord viel.

Matroos binnenvaartschip vermist na val overboordDe KNRM rukte tien minuten na de alarmering uit met de reddingboot Tjepke Ekkelboom. Deze nam een duikteam van de brandweer aan boord. Samen met varende eenheden van de brandweer, begon de KNRM zoekslagen te maken. Brandweerlieden van diverse korpsen doorzochten in waadpakken de walkant en de rietkragen. De RWS 71 en de P99 legden het scheepvaartverkeer op de Lek gedurende de zoekactie geheel stil.

Laarzen

Vrij snel vindt een van de brandweerboten twee laarzen, die vermoedelijk van de onfortuinlijke matroos zijn. Dit geeft een extra impuls aan het zoekwerk en met vereende krachten wordt het zoeken op het water en in de walkant geïntensiveerd. Een politie-eenheid gespecialiseerd in het zoek onderwater, speurde de bodem van de Lek vervolgens af met sonar. Aan het begin van de avond wordt zo het lichaam van de matroos gevonden. (Bron: KNRM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief