Marktaandeel rederij Evergreen groeit komende jaren fors

550

Het marktaandeel van containerrederij Evergreen groeit de komende jaren fors. Volgens de onderzoekers van Alphaliner groeit het aandeel van Evergreen in 2014 naar 5,4%.

Evergreen doopt containerschip Ever LinkingEvergreen stond vorig jaar op nummer zeven van de lijst met grootste containerrederijen in de wereld. In de jaren negentig was de rederij nog de grootste, maar het werd ingehaald door flinke uitbreidingen van concurrerende containerrederijen als Maersk, MSC en CMA CGM.

Vijf miljard
Begin vorig jaar had Evergreen volgens Alphaliner nog een marktaandeel van 3,8%. Dit is nu al opgelopen naar 4,6% en daarmee bezet Evergreen nu de vierde plek. Dat komt voornamelijk door het grote investeringsprogramma van Evergreen. Het bedrijf maakte al in 2010 bekend 5 miljard euro te steken in honderd nieuwe schepen. Voor de bouw van 45 schepen is inmiddels opdracht gegeven, de helt daarvan is ook al opgeleverd. Dat zijn onder meer de L-type schepen van ongeveer 8.500 teu en een megacontainerschip van 13.800 teu.

Voor het einde van 2014 komen nog dertien L-type schepen in de vaart en negen megacontainerschepen van 13.800 teu. Dat betekent een uitbreiding met 235.000 teu.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter