Maritieme touwfabrikant Bexco naar Blue Gate Antwerp

804

Touwfabrikant Bexco heeft een dertigjarige erfpachtovereenkomst gesloten met Blue Gate Antwerp  voor een terrein van 1,1 hectare. Het bedrijf uit Hamme zal er een nieuwe vestiging bouwen voor de productie van touwen voor de offshore industrie.

Bexco produceert in Hamme touwen voor de shipping en offshore industrie. In de offshore is er een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. De touwen van Bexco dienen om de boorplatformen op hun plaats te houden. Die langere touwen kan Bexco niet meer getransporteerd krijgen vanuit Hamme. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een locatie aan het water. Dit laat Bexco toe om in grotere projecten mee te dingen. Wereldwijd zijn er slechts een vijftal ondernemingen die dit kunnen.

Maritieme touwfabrikant Bexco naar Blue Gate Antwerp‘We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie’, zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. ‘Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg. Waterwegen & Zeekanaal bouwt een nieuwe kaaimuur geschikt voor de behandeling van zware ladingen.’

Eerste vestiger

Voor Blue Gate Antwerp, het nieuwe eco-effectieve en watergebonden bedrijventerrein in ontwikkeling in het zuiden van Antwerpen, is dit de eerste nieuwe vestiger. ‘Met de nieuwe fabriek van Bexco tonen we dat Blue Gate Antwerp nu echt gelanceerd is in de markt’, zegt Philip Heylen, voorzitter van Blue Gate Antwerp. ‘Blue Gate Antwerp mikt op innovatieve en internationaal gerichte bedrijven. We hebben de lat hoog gelegd en bewijzen met Bexco dat we over die lat kunnen springen. Er lopen momenteel nog gesprekken met bedrijven die interesse hebben in Blue Gate Antwerp. Er zijn tal van opportuniteiten.’

Bexco

Bexco, dat als belangrijkste aandeelhouder Exmar van Nicolas Saverys heeft, maakt hierdoor een grote sprong vooruit. Het bedrijf haalt vandaag een omzet van ruim 20 miljoen euro en telt rond de honderd werknemers.

Bexco heeft eind juni een bouwvergunning aangevraagd en zal in het najaar starten met de bouw. De nieuwe vestiging moet klaar zijn in juni 2015. Er zullen een 25-tal werknemers actief zijn. (Bron: Blue Gate Antwerp)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief