Marine vangt weer drugs

736

Het Zr. Ms. Amsterdam van de Koninklijke Marine heeft voor de vierde keer in korte tijd een drugstransport in de Caribische Zee onderschept. Om de smokkel van 650 kilo cocaïne te voorkomen, vuurde de maritieme boordhelikopter NH90 gericht op de buitenboordmotoren van de smokkelboot.

Marine vangt weer drugsEen Amerikaans patrouillevliegtuig nam de snelle motorboot voor het eerst waar op een noordelijke smokkelroute vanuit Colombia. De Amsterdam, dat als stationsschip op dat moment in de buurt patrouilleerde, zette direct koers naar de go-fast. Voor het aanhouden van de boot, zette de Amsterdam de NH90 in.

De smokkelaars negeerden de stoptekens vanuit de helikopter en probeerden met hoge snelheid te vluchten. De NH90 loste vervolgens waarschuwingsschoten. Toen ook daarop niet werd gereageerd, schakelde de boordschutter van de helikopter beide buitenboordmotoren van de go-fast met vuur uit. De 3 opvarenden probeerden de drugs nog overboord te zetten, maar daarvoor was het te laat. Ze zijn opgepakt en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Het is de vierde drugsvangst van Zr. Ms. Amsterdam in 3 weken. De bevoorrader onderschepte in deze periode totaal 3.600 kilio cocaïne.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter