Marine naar Somalië en Caribisch gebied tegen piraten en drugs

655

Zr. Ms. Evertsen en Zr. Ms. Zeeland vertrekken voor hun missies naar Somalië en Caribisch gebied. De Evertsen gaat piraterij bestrijden voor de kust van Somalië. De Zeeland wordt de komende maanden ingezet voor counterdrugsoperaties in het Caribisch gebied.

Het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Evertsen maakt de komende vier maanden deel uit van de antipiraterijmissie Ocean Shield in de wateren rond Somalië. Deze Marine naar Somalië en Caribisch gebied tegen piraten en drugsmaritieme NAVO-missie richt zich primair op het terugdringen van piraterij en het beschermen van kwetsbare scheepvaart in de Golf van Aden en het Somalisch Bassin. De Evertsen heeft daarvoor ook een NH90 aan boord en een speciaal boardingteam van het Korps Mariniers. Nederland levert al sinds 2008 een bijdrage aan de bestrijding van piraterij.

Cariben
Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland gaat de komende vier maanden naar het Caribisch gebied als stationsschip. Naast maritieme presentie, bestaat de belangrijkste taak van het stationsschip uit het uitvoeren van counterdrugsoperaties en kustwachttaken voor zowel de Koninklijke Marine als voor de Kustwacht Caribisch gebied. (Bron: Koninklijke Marine)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter