Mansveld overweegt cassatie tegen uitspraak rechter over EVT

749

Staatssecretaris Mansveld gaat de komende weken kijken of ze in cassatie gaat tegen de uitspraak va het gerechtshof in Den Haag over het geschil met rederij EVT. Vorige week bepaalde de rechter dat EVT voorlopig naar Terschelling kan blijven varen.

De rechtbank in Den Haag oordeelde 31 december nog dat Mansveld de huurovereenkomst met EVT terecht opzegde vanwege een ‘klemmend en zeer gewichtig belang’. EVT blijft gewoon naar Terschelling varenVan de rechter moest EVT de aanleginrichting per 1 februari ontruimen. EVT stelde spoedappèl in bij het Gerechtshof in Den Haag. Die bepaalde dat EVT kon blijven varen.

Opzegging huur blijft
Mansveld moet het dus mogelijk maken dat EVT na 1 februari het volledige en ongestoorde gebruik houdt van de aanleginrichtingen onder de bestaande voorwaarden. ‘Maar’, voegt Mansveld hier aan toe. ‘Het gaat hier om rechterlijke uitspraken in een voorlopige voorziening hangende de bodemprocedure voor de kantonrechter, die in dit soort huurzaken de bevoegde rechter is. Vooralsnog blijft de formele opzegging van de huurovereenkomsten gelden.’

Mansveld meldt de Tweede Kamer binnen een maand of ze in cassatie gaat. Zij gaat wel in overleg met de gemeenten, Doeksen en EVT welke andere mogelijkheden er zijn om de veerverbindingen te garanderen. (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter