Mansveld komt met aanvalsplan voor spoorgoederenvervoer

547

Een aanvalsplan spoorgoederenvervoer moet de concurrentiepositie van het spoorgoederenvervoer verder verbeteren. De spoorsector bekijkt samen met het minister van Infrastructuur en Milieu in het kader van de Lange Termijn Spooragenda welke maatregelen daarvoor genomen kunnen worden.

Mansveld onderzoekt mogelijkheden CalandbrugStaatssecretaris Wilma Mansveld antwoordt dit op vragen van Tweede Kamerlid Betty de Boer (VVD) over het stoppen van vervoerder Husa  met het spoorgoederenvervoer.

Eigen afweging
Mansveld kan niet zeggen of de beslissing van Husa te maken heeft met het de beëindiging van de subsidie op het spoorgoederenvervoer. ‘Husa heeft een eigen bedrijfsmatige afweging gemaakt om haar activiteiten op het terrein van spoorvervoer te beëindigen. De overgangsregeling spoorgoederenvervoer liep tot en met 2011 en is in 2012 en 2013 verlengd. Bij de verlenging voor 2013 is duidelijk gecommuniceerd dat de overgangsregeling na 2013 zou eindigen. De subsidie is via ProRail als vermindering op de gebruiksvergoeding uitgekeerd. Tussen 2008 en 2013 bedroeg de subsidie in totaal 42,2 miljoen euro. Deze subsidieregeling was bedoeld om de concurrentiepositie van het spoorgoederenvervoer te verbeteren.’ (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter