Directie koopt Vos Logistics

541

OSS – De directie van logistiek dienstverlener Vos Logistics wil samen met Scheybeeck Investments alle aandelen van Vos Logistics overnemen. Partijen worden hierbij gesteund door Delta Lloyd Mezzanine Fund met een achtergestelde lening.

Management wil Vos Logistics uit Oss overnemenDe directie vindt de verandering van aandeelhoudersstructuur een logische stap in de groeistrategie en ambitie van de onderneming. ‘Vos Logistics heeft de afgelopen jaren een ingrijpende transitie doorgevoerd naar een professionele en flexibele organisatie. Daarbij is het de onderneming gelukt om in een competitieve en snel veranderende markt het kostenniveau structureel te verlagen en de onderneming weer gezond te maken.’

Komende jaren

De afgelopen drie jaar lag het accent op verdere vitalisering en verduurzaming van de onderneming. Daarvoor is een omvangrijk investeringsprogramma doorgevoerd als basis voor verdere groei.
Voor de komende jaren is de strategie gericht op:

  • Optimaliseren van goederenstromen samen met klanten om tot schonere en efficiëntere logistieke en transportoplossingen te komen;
  • Verdere kostenoptimalisatie van internationale transportnetwerken voor verpakte goederen en droge bulk;
  • Gecontroleerde groei in klant specifieke logistieke dienstverlening zowel autonoom als door selectieve acquisities.

De nieuwe aandeelhouders zijn bereid te  investeren in deze meerjarenstrategie.

Goedkeuring

De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de ACM en de ondernemingsraad is om advies gevraagd. De transactie wordt naar verwachting binnen een aantal weken afgerond.  (Bron: Vos Logistics)

Meer nieuws over Vos Logistics:
Vos Logistics en Michelin verduurzamen transport
Verlies voor Vos Logistics
Vos Logistics breidt in Oss uit met logistiek distributiecentrum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief