MAN toont TGX met D38-krachtbron op Transport Compleet

407

LEUSDEN – Tijdens de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg komt MAN met een regelrechte primeur in de vorm van de MAN TGX met de nieuwe D38-krachtbron. Dit nieuwe topmodel van MAN met zijn 560 pk maakt zijn nationale beursdebuut in Hardenberg. Verder is er onder meer aandacht voor de bouwvoertuigen van MAN en de speciale MAN TGX ‘Edition 100’.

MAN toont TGX met D38-krachtbron op Transport CompleetMAN toont tijdens deze editie van de Transport Compleet vakbeurs zijn brede leveringsprogramma aan producten en services. Van de TGL tot de TGX, waaronder een aantal speciale voertuigen zoals de TGS 33.440 6×6 BH WS. Een bouwvoertuig met een Widespread-achteras constructie. Deze 6×6 is specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkeld en wordt als kant-en-klaar bouwvoertuig afgeleverd. De MAN-dealers leveren deze specifieke bouwvoertuigen op maat en met korte levertijden in samenwerking met Wierda Voertuigtechniek. MAN is niet voor niets marktleider in het segment van grondverzet en bouwtransport in Nederland. Daarnaast is er aandacht voor de MAN Efficientline-2-trucks waarmee een aanzienlijke verdere verlaging van de brandstofkosten mogelijk is. De nieuwe D26 400, 440 en 480 pk sterke 12,4 liter motor met TopTorque, de EfficientCruise actieve cruise control die rekening houdt met de topografie en de nieuwe TipMatic 2-transmissie zorgen er voor dat het verbruik ten opzichte van de Euro-5 modellen tot maar liefst 16 procent is verlaagd.

Prestige en comfort

Met de speciale ‘Edition 100’-uitvoering van de MAN TGX 18.480 XXL wordt het topmodel van MAN, die in een gelimiteerde serie geproduceerd wordt, getoond. Met deze speciale uitvoering staat het merk stil bij het 100-jarige jubileum van MAN als truckbouwer. Deze speciale editie is onder andere voorzien van een exclusief lederen interieur met vele comfort-verhogende opties. Verder is er het exclusieve custom-exterieur met onder andere een grille van geborsteld aluminium. Met deze MAN TGX XXL toont het merk het summum aan comfort, prestige en duurzaamheid.

Primeur

Een regelrechte beursprimeur wordt gevormd door de MAN TGX met de nieuwe D38-krachtbron met 560 pk. Deze trekker zal met gekantelde cabine tentoon worden gesteld waardoor de fraaie techniek wordt prijsgegeven: onder de cabine staat de nieuwe 15,2 liter grote zes-cilinder krachtbron. Deze meest sterke MAN-krachtbron vormt de completering van het MAN Euro-6 programma. Het totale leveringsprogramma vanaf de lichtste TGL distributietruck tot en met de zwaarste trekkers voor speciaal transport is hiermee beschikbaar volgens de schoonste emissie-eisen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief