MAN komt met handleiding voor het trainen van hulpverleners

433

LEUSDEN – Truck- en busproducent MAN heeft handboeken en video’s gemaakt met informatie voor hulpverleners en reddingsteams. In deze handboeken en video’s worden verschillende procedures en details belicht die van belang kunnen zijn bij de hulpverlening aan bijvoorbeeld inzittenden van touringcars en stadsbussen.

MAN komt met handleiding voor het trainen van hulpverlenersDe handleidingen bieden ondersteuning tijdens trainingen voor hulpverleners en zijn het resultaat van de samenwerking tussen MAN en Weber Rescue. Als producent van hydraulisch gereedschap voor het ‘openknippen’ van gecrashte voertuigen was Weber de aangewezen partij om mee samen te werken.

Stapsgewijs

In de handleiding worden reddingsoperaties stapsgewijs doorgenomen. Ook komen de verkenning van de situatie en het fixeren van het voertuig aan bod. Bovendien wordt er uitleg gegeven over het maken van gaten in cabines, het veilig verwijderen van ruiten en wordt het gebruik van hulpverleningsgereedschap gedemonstreerd.

Ongevalkennis

Reizen per bus is nog altijd een van de veiligste vormen van transport. Maar uiteraard blijft specialistische ongevalkennis essentieel. Zo is het belangrijk te weten hoe hulpverleners zich toegang kunnen verschaffen tot de plaats van het ongeval, hoe motoren moeten worden afgezet, en hoe een bus kan worden gelift.
De hulpverlenershandleiding voor MAN-bussen belicht scenario’s waarin een bus nog overeind staat en waarin hij is gekanteld. Tevens wordt informatie geboden over diverse aandrijvingsvormen en de omgang hiermee in het geval van een noodsituatie.

De handleidingen voor zowel trucks als bussen zijn te downloaden als digitaal handboek of video.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief