MAN Euro 6 voor Koninklijke Dekker

579

DEN HAAG – Koninklijke Dekker uit Den Haag heeft sinds enige tijd twee nieuwe MAN TGX 18.360 XLX-trekkers in bedrijf. De trucks worden ingezet voor het vervoer van hout- en bouwproducten voor handelsbedrijven, timmerfabrieken, bouwmarkten en tuincentra door heel Nederland. Voor de Dekker Hout Groep betekent de komst van de nieuwe MAN-trucks de stap naar Euro 6. Van Leeuwen Truckservice leverde de trucks.

mandekkerKoninklijke Dekker is al sinds 1885 gevestigd in Den Haag en al die jaren is het bedrijf met zijn tijd mee gegaan. Zo liep Dekker Hout voorop bij de introductie van ecologisch verantwoord FSC-gekeurd hout. Onder de merknaam Elephant voert Dekker Hout meer dan 10.000 tuin- en bouwproducten zoals schuttingen, vlonders, kozijnen, deuren, gevelbekleding, plinten en lijsten. Voor het vervoer van al deze producten maakt Dekker Hout gebruik van een vloot van elf trekkende eenheden en het dubbele aantal aan opleggers.

Verduurzaming

Leo van Oorschot is als operations manager verantwoordelijk voor de logistiek binnen Dekker Hout. ‘Wij zijn als organisatie momenteel behoorlijk in beweging. De markt voor bouwgerelateerde producten staat de laatste tijd behoorlijk onder druk en daar moeten wij op reageren. Tegelijkertijd werken we ook aan een verdere verduurzaming van onze organisatie en processen. Met de komst van de nieuwe MAN-trucks maken we in feite een dubbele slag, want met Euro 6 rijden we nu met de schoonste trucks die er op de markt zijn. Dat past volledig in onze doelstelling en het sluit aan bij onze FSC-gecertificeerde producten. Daarnaast zorgen de MAN EfficientLine-trucks voor een hogere efficiency. De combinatie van deze eigenschappen gaf de doorslag voor MAN.’

Dekker Hout

Koninklijke Dekker importeert het hout onder andere vanuit haar eigen bossen in Bolivia. Het bedrijf heeft daar grote concessies bos waar gerooid, gezaagd en geproduceerd wordt. De aanvoer vindt plaats via de haven van Rotterdam in containers.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief