Maike Kooijman Spoorvrouw van het jaar

634

Maike Kooijman (29) is Spoorvrouw van het jaar 2013. Kooijman is projectmanager Rail bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam. Ze kreeg de beker tijdens het spoorcafé van voorlichtingsbureau RailCargo.

Maike Kooijman Spoorvrouw van het jaarKooijman werd gekozen uit twintig genomineerden. Volgens de jury werd vooral haar praktijkervaring geroemd. Ook het werk op het STC, van het vinden van stageplaatsen tot het begeleiden van de studenten, zorgde uiteindelijk voor de titel.

‘Trots’
Kooijman werkt sinds november 2010 als projectmanager Rail bij de STC-Group in Rotterdam. Bij de kennis- en onderwijsinstelling is zij verantwoordelijk voor de opzet, ontwikkeling en coördinatie van de op de railsector gerichte MBO-opleidingen en trainingen. Ron Kooren, lid College van Bestuur van de STC-Group: ‘Mede dankzij het netwerk, de vakkennis en tomeloze inzet van Maike Kooijman is het Scheepvaart en Transport College in 2011 als eerste MBO-opleider in Nederland gestart met de MBO-opleiding Machinist Railvervoer. De opleiding bereidt de deelnemers voor op een machinistenfunctie bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spoor-aannemer. De organisatie is trots op deze jonge vakvrouw die voor de vakinstelling en de railsector belangrijke opleidingsontwikkelingen mogelijk heeft gemaakt.’

Eerste gediplomeerde treinmachinisten
Op 10 juli vieren Maike Kooijman en de STC-Group opnieuw een feestje. Dan rondt de eerste groep MBO’ers de opleiding af. Op dit moment volgen zo’n 100 deelnemers een MBO-opleiding machinist Railvervoer bij het Scheepvaart en Transport College.