Maidentrip CMA CGM Elbe

699

Maidentrip CMA CGM ElbeHet nieuwe containerschip Elbe (9.400 teu) van rederij CMA CGM is dinsdag in het Chinese Dalian aan haar maidentrip begonnen.

De onder de vlag van Malta varende Elbe is 300 meter lang en 48 meter breed. De Elbe heeft 1.458 plekken voor reefer containers van veertig voet. Daarmee is de Elbe volgens de rederij het containerschip met de meeste plaats voor dit soort koelcontainers.

Bosporus

Het schip is speciaal gebouwd voor het varen in de Bosporus. CMA CGM zet de Elbe dan ook in op de Bosphorus Express (BEX) met directe diensten tussen Azië, Turkije en de Zwarte Zee. De CMA CGM ELBE doet daarbij dse havens van Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Shanghai, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istanbul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang en Singapore aan.

Rivieren

De Elbe maakt deel uit van 28 nieuwe containerschepen voor CMA CGM die in capaciteit variëren van 9.400 tot 10.900 teu. Het eerste schip, de Danube, werd begin juni opgeleverd, de laatste moet in het derde kwartaal van 2016 worden opgeleverd. De schepen uit deze serie krijgen allemaal de naam van een beroemde rivier in de wereld. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief