Maersk schepen krijgen ligplaats in Wilhelmshaven

527

Maersk schepen krijgen ligplaats in WilhelmshavenDe drie containerschepen die al ruim anderhalve maand ten noorden van het Duitse eiland Wangerooge voor anker liggen, krijgen een ligplaats in de haven van Wilhelmshaven. Dat heeft het Duitse Havariekommando bekendgemaakt

De Maersk Vigo en de Maersk Valletta en Maersk Vancouver kunnen vandaag hun ligplaats in de haven innemen, de Maersk Vancouver kan vrijdag in Wilhelmshaven afmeren. In de haven komen vertegenwoordigers van de ITF (International Transport Workers Federation) aan boord om met de bemanning te praten.

Blackout voorkomen
De schepen lagen al sinds 14 juli ten noorden van het Duitse eiland Wangerooge voor anker. De Marokkaanse eigenaar kan de kosten van de schepen niet meer betalen en de voormalige bevrachter en reder zijn niet financieel verantwoordelijk. Maandag wist het Havariekommando nog een totale blackout van de Maersk Valletta te voorkomen door de levering van olie. Later werden pre-paidkaarten voor de mobiele telefoons, vers drinkwater en een UV-lamp om de drinkwatertanks te kunnen schoonmaken aan boord gebracht.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter