Mærsk McKinney-Møller zondag voor tweede keer in Rotterdam

796

Zondag 1 september bezoekt het grootste containerschip ter wereld voor de tweede keer Rotterdam. Vrijdag 16 augustus deed de Mærsk McKinney-Møller de Rotterdamse haven al eenmaal aan.

Mærsk McKinney-Møller zondag voor tweede keer in RotterdamGeïnteresseerden kunnen zondag met de FutureLand Express XL rondritten maken. Elk van de drie ritten duurt ca 1,5 uur en voert langs Rhenus vanwaar goed uitzicht is op het containerschip en over de in aanbouw zijnde terminal van APM Terminals op Maasvlakte 2. De FutureLand Ferry vaart eveneens driemaal. Doel is bezichtiging van de Mærsk McKinney-Møller die afgemeerd ligt in de Europahaven. Onderweg kan dus volop genoten worden van de activiteiten op en langs het Yangtzekanaal. Ook wordt langs de nieuwe terminal van APM Terminals op Maasvlakte 2 gevaren.

Expositie
Een speciaal ingerichte container geeft buiten bij FutureLand meer informatie over de Mærsk McKinney-Møller en andere schepen uit deze Triple-E klasse die nog in aanbouw zijn. De expositie vertelt alles over nieuwe motoren, specificaties, de bouw van de schepen en de historie van de container lijnvaart. De tenstoonstelling is nog te zien tot donderdag 5 september, tijdens openingstijden van FutureLand.

Reserveren
De rondritten en -vaarten vertrekken en eindigen allen bij FutureLand. De vertrektijden zijn om 12.00, 14.00 en 15.45 uur. Een rit met de Express kost € 5,75 p.p. Een ticket voor de Ferry kost € 8,75. Een combiticket voor rondrit en -vaart kost € 13,00. Reserveren kan eenvoudig online.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter