Maersk Line ziet winst meer dan verdubbelen (+ video)

629

Maersk Line heeft in het eerste kwartaal meer dan twee keer zoveel winst gemaakt. De winst steeg van 204 naar 454 miljoen dollar. Als geheel maakte Maersk 1,2 miljard winst. Dat is een stijging van 52% ten opzichte van de 790 miljoen dollar winst in het eerste kwartaal van 2013.

Vooral Maersk Line en APM Terminals waren verantwoordelijk voor de stijging van de winst. Omdat de omzet maar een procentje steeg naar 11,8 miljard dollar, kwam SAEX dienst van Maersk Line ook naar Colombiade winst vooral door bezuinigingen op de kosten.

Maersk Line
Maersk Line wist de winst te verdubbelen door negen procent te bezuinigen op de kosten, onder meer vanwege de lagere bunkerprijzen. De hoeveelheid vervoerde containers steeg nog wel met ruim zeven procent, maar de gemiddelde vrachtprijs daalde met ruim vijf procent.
Maersk Line verwacht over heel 2014 meer winst te mken dan in 2013. Toen werd een recordwinst van 1,5 miljard dollar behaald. Daarbij gaat Maersk uit van een stijging van de vraag naar transport van vier tot vijf procent.

APM Terminals
APM Terminals zag de winst met bijna dertig procent stijgen tot 215 miljoen dollar. De hoeveelheid overgeslagen containers op de terminals steeg met negen procent naar 9,4 miljoen teu. Dat kwam vooral door nieuwe terminals die volop gingen draaien.
Ook voor APM terminals verwacht Maersk dit jaar een hogere winst te gaan maken dan de 770 miljoen dollar in 2013. (Bron: Maersk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief