Macedonische chauffeurs steeds vaker spotgoedkoop de weg op

647

Na de Poolse, Roemeense en Bulgaarse chauffeurs, rijden in West-Europa nu ook steeds vaker chauffeurs rond uit Macedonië. Het zijn er volgens de Deense krant Fagbladet inmiddels zo’n 7.000 en ze zijn steeds vaker in Denemarken te zien. En ze zijn spotgoedkoop.

De Macedonische vrachtwagenchauffeurs rijden rond met Bulgaarse nummerplaten, maar op de zijkant van de vrachtwagens staan vaak telefoonnummers uit Macedonische vrachtwagenchauffeurs rijden voor nog lagere prijzenMacedonië. Volgens de Denen rijden de Macedoniërs voor nog lagere tarieven dan de Polen, Roemen en Bulgaren.

Armste land
Macedonië is een van Europa’s armste landen, maar hoort niet bij de Europese Unie. Daarom zouden de Macedonische truckers hun adres hebben aan de Bulgaarse kant van de grens tussen de twee landen. Bulgarije zou op haar beurt bijzonder coulant zijn als het gaat om het verstrekken van Bulgaarse paspoorten aan Macedoniërs.

Bezorgd
Jan Villadsen van 3F ’s Transporgruppe maakt zich grote zorgen over de trend van goedkoper arbeidskrachten. Hij is diep bezorgd over de ontwikkeling, die kan leiden tot een neerwaartse spiraal. ‘Sommigen zijn sluw op zoek naar goedkope arbeidskrachten. Ik hoop dat deze nieuwe trend met de Macedoniërs onze ogen opent voor de problemen. En dat geldt ook voor Brussel.’ (Bron: Fagbladet)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief