Maandag verkeerschaos Brussel

393

BRUSSEL – De Belgische federale politie verwacht veel verkeersproblemen op maandag 8 december als gevolg van de regionale stakingsdag voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams- en Waals-Brabant.

Maandag verkeerschaos rond Brussel Naast de aangekondigde acties bij de openbare vervoersmaatschappijen verwacht de politie ook problemen op de verschillende toegangswegen (o.a. Delta, Meiser, Industrielaan, Keizer Karellaan) en de autosnelwegen richting Brussel. Ook lokale acties op kruispunten en rotondes kunnen gevolgen hebben tot op de afritten van de autosnelwegen.

Ochtendspits

De ochtendspits dreigt veel drukker te worden dan gewoonlijk. ‘We raden iedereen aan hiermee rekening te houden. Indien mogelijk, raden we automobilisten te carpoolen, veel vroeger te vertrekken en mogelijk de hoofdstad te vermijden. Het is aan te raden voor het vertrek de verschillende infokanalen te raadplegen.’

Voorts raadt de federale politie aan om geduld te hebben en de wegcode te respecteren. ‘Maak zeker nooit rechtsomkeer op een autosnelweg! Daarmee breng je je eigen leven en dat van andere weggebruikers in gevaar.’ (Federale Politie/Foto: Orde van Vrienden van Manneken-Pis)

Meer over de stakingen in België:
Haven Gent ligt vrijwel plat
Vijftig zeeschepen wachtende voor de haven van Antwerpen
Antwerpen probeert schade voor de binnenvaart te beperken

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief