Maandag duidelijkheid over duur stremming Afsluitdijk

621

Maandag duidelijkheid over duur stremming AfsluitdijkMaandag 8 juli wordt duidelijk hoe lang het defect aan de brug aan de Friese kant van de Afsluitdijk zal duren. De draaibrug over de Lorentzsluizen, in de rijrichting van Friesland, wil sinds zaterdagmiddag 6 juli niet meer dicht. Het verkeer uit Noord-Holland wordt over een rijstrook aan de andere kant van de weg geleid, zodat Friesland dus wel gewoon bereikbaar is.

Gevolg is wel dat het verkeer bij Kornwerderzand in beide richtingen over enkele honderden meters maar één rijstrook tot zijn beschikking heeft. Zondagochtend heeft dat niet tot problemen geleid.

De draaibrug heeft te maken met een mechanisch defect in het scharnier. Maandag zal blijken op welke termijn het defect kan worden verholpen en wat in de tussenliggende periode de gevolgen zullen zijn voor het weg- en scheepvaartverkeer.
De draaibrug ging zaterdagmiddag rond het middaguur niet meer dicht. Dat had vervelende gevolgen voor weggebruikers die op dat moment via de Afsluitdijk richting Friesland reden. Zij kwamen vast te staan. Rond half twee kon het verkeer over de andere rijbaan de weg vervolgen. De ontstane file loste in de loop van de middag op. (Foto Rijkswaterstaat)

Meer nieuws over wegvervoer:
Minister gaat met Actie in de Transport in overleg
Verkeer in 2019 over doorgetrokken A15
Vrachtwagenchauffeurs blokkeren ministerraad
Hennepkwekerij in vrachtwagenopleggers
‘Schade door beperkingen bruggen Twentekanaal’

twitter