Maand uitstel voor Russische TIR maatregelen

360

Maand uitstel voor Russische TIR maatregelenHet vervoer op Rusland onder dekking van een TIR-carnet blijft voorlopig ongewijzigd mogelijk tot 14 september. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Begin juli kondigde het hoofd van de Russische douane eenzijdig en zonder eerdere kennisgeving, maatregelen aan die op 14 augustus in zouden gaan. De Russische douane wil bij TIR vervoer op Rusland een extra nationale douanegarantie stellen, bovenop de dekking die het TIR-carnet al biedt (60.000 dollar). Deze extra garantie zou aan de grens gesteld moeten worden en al gauw ruim 1.000 dollar kosten. Bovendien zou er slechts één Russische aanbieder zijn.

Desastreus
Volgens TLN is deze maatregel desastreus voor de handel en het transport op Rusland. ‘Rusland heeft nu kenbaar gemaakt de aangekondigde maatregel met 1 maand uit te stellen. De IRU, de Europese Unie en de Verenigde Naties werken met man en macht aan een oplossing om de gewraakte maatregel in zijn geheel van tafel te krijgen. Op 27 augustus a.s. vindt daartoe een topontmoeting plaats in Geneve met de Russische douane.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter