LZV voor Plieger

516

UTRECHT – Plieger, een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal, nam recent drie Mercedes-Benz Atego’s en een Mercedes-Benz Antos LZV in gebruik. Zo’n vijftig procent van het tachtig eenheden tellende wagenpark bestaat hiermee inmiddels uit Mercedes-Benz bedrijfswagens.

LZV voor PliegerHet bedrijf nam drie Mercedes-Benz Atego 1218 L vrachtwagens in gebruik en een Mercedes-Benz Antos 1840. De Antos bevoorraadt ’s nachts de eigen vestigingen van Plieger door heel Nederland. De volle afzetbakken blijven achter bij de vestiging, waarna de Antos lege bakken mee terugneemt. De truck legt hiermee zo’n 120 tot 140.000 kilometer per jaar af.

Atego

De Atego’s zijn voorzien van een verlengde cabine voor extra chauffeurscomfort en een aerodynamische laadbak waarbij de voorzijde is afgerond om perfect op de dakspoiler aan te sluiten. De achterzijde is voorzien van een diffuser om de wind beter weg te geleiden. Voor extra chauffeursveiligheid zijn de Atego’s tevens uitgerust met een verwarmbare voorruit, chauffeursairbags en gordelspanners. De Antos bakwagen is voorzien van de veiligheidssystemen Telligent Spoorassistent en Attentie Assistent en van een airbag voor de chauffeur met gordelspanners en wordt ingezet als LZV met twee middenas aanhangwagens waarmee de truck drie afzetbakken kan vervoeren. De vooras is luchtgeveerd zodat ook de voorste bak makkelijk op- en afgezet kan worden.

Vijftig procent

Plieger nam in 2002 voor het eerst bedrijfswagens van Mercedes-Benz in gebruik. Sindsdien is de relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Automotive steeds verder uitgebouwd. Michel van der Wedden, Coördinator Logistiek bij Plieger: ‘Mercedes-Benz biedt transportoplossingen voor onze uiteenlopende uitdagingen. We hebben dan ook veel verschillende bedrijfswagens van Mercedes-Benz in ons wagenpark, van de Sprinter tot de Actros. We vinden het prettig om één aanspreekpunt te hebben.’ (Bron: Mercedes Benz)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief