LZV-ontheffing van 306 naar 250 euro

564

De jaarontheffing voor LZV’s wordt goedkoper. Met ingang van 2014 kost een ontheffing 250 euro. Nu is men daar nog 306 euro voor kwijt. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland.

lzvVoor het rijden met een LZV of ecocombi is een ontheffing vereist. Deze geeft het recht om op alle wegen te rijden die voor ecocombi’s zijn vrijgegeven. Het tarief voor de jaarontheffing is een aantal jaren geleden vastgesteld op 300 euro. In lijn met de meeste RDW-tarieven is het afgelopen jaar met 2% verhoogd naar 306 euro. Op basis van het sterk gestegen aantal ecocombi’s en de groeiverwachtingen heeft TLN in het tarievenoverleg met de RDW erop aangedrongen het LZV-tarief voor 2014 gelijk te trekken met dat voor de langlopende ontheffing voor exceptioneel vervoer. Concreet betekent dat een verlaging naar 150 euro.

De RDW vond de voorgestelde verlaging uit kosten/baten overwegingen nog niet realistisch. In goed overleg heeft de RDW uiteindelijk ingestemd met een verlaging naar 250 euro. In de loop van volgend jaar zal bekeken worden of het tarief verder naar beneden kan.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter