LZV-certificaat blijft onbeperkt geldig

403

ZOETERMEER – LZV-certificaten die na 1 maart 2015 worden afgegeven, blijven onbeperkt geldig. Certificaten van voor deze datum moeten nog een keer verlengd worden, waarna ze ook onbeperkt geldig zijn. Het CBR heeft dat aan TLN bevestigd.

‘Maak vrij baan voor LZV in Europa’Chauffeurs die op een LZV rijden, moeten naast het gewone rijbewijs ook over een LZV-certificaat beschikken. Het huidige document heeft een geldigheid van vijf jaar. Daarna moet het worden verlengd voor een nieuwe periode van vijf jaar.

Onbeperkt

Het CBR heeft in overleg met het ministerie besloten om de geldigheidsduur straks onbeperkt te laten zijn. De nieuwe regeling geldt voor certificaten die na 1 maart worden afgegeven. Deze certificaten hoeven nooit meer te worden verlengd. Certificaten die voor deze datum zijn afgegeven, vallen nog onder de huidige regeling. Deze moeten voor de vervaldatum nog een keer worden verlengd.
Er is ook een overgangsregeling ingesteld voor certificaten die verlopen zijn. Hiervoor moest altijd opnieuw examen worden afgelegd om weer in het bezit te komen van een geldig certificaat. Vanaf 20 november kan het certificaat worden verlengd zonder opnieuw examen te doen. (Bron: TLN)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief