Lorentzbrug in Afsluitdijk weer in gebruik

433

Maandag duidelijkheid over duur stremming AfsluitdijkHet verkeer op de Afsluitdijk kan sinds vrijdagavond weer over de draaibrug over de Lorentzsluizen. De reparaties verliepen voorspoedig zodat de weg na de spits weer grotendeels vrijgegeven kan worden. Op de brug is nog een monteur aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Eerder was de verwachting dat de situatie tot 15 juli ongewijzigd zou blijven. Het defect aan de draaibrug kon echter voorspoedig hersteld worden. Het mechaniek dat de brug optilt en weer laat zaken functioneerde niet goed. Dit betekent dat de brug niet open en dicht kon. In de het aansturingsysteem, waren de ventielen verbrand. Deze zijn afgelopen dinsdag direct vervangen. Het mechaniek liep vast doordat de lagers waren versleten. Deze lagers zijn gedemonteerd en met de hand (maatwerk) nagemaakt.

Reparatie 
De Lorentzbrug stond op de planning voor onderhoud. Door het defect van afgelopen weekend moest Rijkswaterstaat er direct mee aan de slag. Na montage van de nieuwe lagers is een aantal proefdraaiingen uitgevoerd. Deze zijn goed verlopen.