Logistieke dienstverlening blijft volgens de ING een groeibelofte

629

De  toekomst van de logistieke dienstverlening blijft kansrijk. Volgens de ING groeit het volume in 2014 met 2,5% bij een 4% hogere omzet.

Logistieke dienstverlening blijft volgens de ING een groeibelofteDe logistieke dienstverlening groeit enerzijds omdat (industriële) verladers hun logistiek vaker uitbesteden, anderzijds omdat de Nederlandse transport- en logistieksector onder druk van de Europese markt opschuift naar hoogwaardigere dienstverlening.

E-fulfilment
Naast  uitbesteding van logistieke activiteiten die bij industriele- of handelsbedrijven plaatsvinden, ontstaat er in een hoog tempo een nieuw specialisme: E-fulfilment. Logistieke dienstverleners leveren de diensten terwijl het voorraadrisico bij de opdrachtgever (de webwinkel) blijft liggen. Voor E-commerce is E-fulfilment (E-warehousing, E-services, distributie) een kritische succesfactor en daar kunnen logistieke dienstverleners met een goed concept van profiteren.

Pas op de plaats
Als gevolg van de vertragende exportgroei heeft de logistieke dienstverlening (waaronder ook warehousing) de afgelopen periode een pas op de plaats gemaakt. Met een stagnerend volume- en omzetniveau tot gevolg. In 2014 kan de sector met een aantrekkende Europese dynamiek het groeipad weer inslaan. Dit wordt in de herfst van 2013 al duidelijk door een groeiend aantal vacatures voor supply chain managers bij (potentiële) opdrachtgevers en een optimistischer oordeel van expediteurs. (Bron: ING)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter