Logistiek onderschat menselijke kant bij aangaan samenwerking

603

De logistieke sector heeft te weinig aandacht voor menselijke factoren bij het aangaan van samenwerkingsverbanden. In de logistiek gaat de aandacht vooral uit naar de zakelijke aspecten van een samenwerking.

Logistiek onderschat menselijke kant bij aangaan samenwerkingOndernemers die het belang van menselijke kwaliteiten op de juiste waarde schatten, zijn beter in staat de samenwerking met partners naar een hoger niveau te tillen. Dit concluderen ABN AMRO, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en expediteursorganisatie FENEX in deel 3 van het rapport ‘Logistieke waarde creëer je samen’, dat vandaag is gepubliceerd.

Slim aanwenden competenties
‘Samenwerken gaat over meer dan het koppelen van bedrijfsactiviteiten alleen’, schrijft Bart Banning van ABN AMRO. ‘Het gaat óók over het slim aanwenden van de competenties, kennis en kracht van anderen om doelen te realiseren. In het proces van een samenwerkingsverband wordt een groot beroep gedaan op het empatisch vermogen van de ondernemer. Logistieke partnerships zijn vaak traditioneel en primair gericht op co-operatie. Om tot vernieuwing van dienstverlening te komen, is een samenwerkingsverband nodig met een focus op waardecreatie: van co-operatie naar co-creatie. Hierbij mag de creatieve inbreng van de medewerkers niet worden onderschat.’ (Bron: ABN AMRO)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter