Logistiek Noord-Limburg lanceert actieprogramma

1533

Logistieke ondernemers in Noord-Limburg hebben donderdag in Horst het meerjarige Actieprogramma Logistiek Noord-Limburg gepresenteerd. Het Actieprogramma is een ondernemersgedreven programma dat inzet op het versterken van de regio Noord-Limburg tot een Europese logistieke topregio.

Tijdens de bijeenkomst is bekend gemaakt dat het Actieprogramma verder gaat onder de naam: SMART Logistics Centre Venlo, met als ondertitel your connection to European Business. Bovendien heeft ‘het bestuur in oprichting’ zichzelf voorgesteld.

Het Actieprogramma is in samenwerking met 55 voornamelijk logistieke ondernemers tot stand gekomen. Het is daarmee een ondernemersgedreven, meerjarig programma dat naast ambitie en visie vooral een overzicht geeft van de concrete projecten waarmee de regio onder sturing van het bestuur in de komende periode aan de slag gaat.

Logistiek Noord-Limburg lanceert actieprogrammaVier bouwstenen

Het programma is opgebouwd langs vier bouwstenen. De eerste bouwsteen is infrastructuur. Prioriteit is het realiseren van een optimale trimodale infrastructurele ontsluiting van het logistiek knooppunt Venlo-Venray op de corridor Antwerpen/Rotterdam-Duitse achterland. Op het gebied van arbeidsmarkt & onderwijs is een concurrerende arbeidsmarkt met voldoende, goed opgeleide arbeidskrachten op alle niveaus de prioriteit. Het positioneren van de regio Noord-Limburg als een Europese logistieke topregio is de doelstelling voor de bouwsteen acquisitie, PR & branding. De vierde bouwsteen is innovatie. In deze bouwsteen is er voor gekozen om de bedrijven in de regio te versterken door het optuigen van innovatieve projecten in vier themalijnen. Het zijn vier thema’s waar de regio veel kansen heeft om door te groeien:

  • Smart Hub
  • Conditioned & Controled logistics
  • E-fulfilment Centre
  • Sustainable Hub

De acties en projecten uit het Actieprogramma worden uitgevoerd door het regionaal bedrijfsleven in samenwerking met het regionaal bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bestuur in oprichting

Tijdens de bijeenkomst is het bestuur in oprichting toegelicht. Het betreft een bestuur met ondernemers in de meerderheid. Deze bestuursleden vertegenwoordigen elk een van de vier bouwstenen. De volgende ondernemers zijn voorgesteld; Erik Loijen van KLG Europe (infrastructuur), Thijs Rutten van de Emons Group (innovatie), Ruud Timmermans van Verhoex Douane Advies (arbeidsmarkt & onderwijs) en Ron Kuypers van Jabil (acquisitie, PR en branding). Het bestuur wordt aangevuld met een vertegenwoordiger van de onderwijskolom en een vertegenwoordiger vanuit de overheid. Hans Aarts van Fontys is voorgesteld voor de onderwijskolom en Twan Beurksens is als gedeputeerde van de Provincie Limburg de vertegenwoordiger van de overheid. Het bestuur in oprichting zal zich als één van de eerste acties buigen over de definitieve samenstelling van het bestuur en de invulling van de functie van voorzitter.

Ingrid Vermeer (NV Industriebank LIOF) is de programmamanager van SMART Logistics Centre Venlo en tevens secretaris van het bestuur. Het programmamanagement wordt ingebracht door NV Industriebank LIOF, gefinancierd door de Provincie Limburg. (Bron: Innovatiecentrum Venlo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief