Logistiek in Noordoost-Brabant gaat meer samenwerken

760

De lokale samenwerkingsverbanden Platform Logistiek Noordoost-Brabant (PLNOB), Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch (LPsH) en het Logistiek Platform Oss (LPO) gaan samenwerken om de logistieke activiteiten in de regio Noordoost-Brabant uit te bouwen. Dit onder de noemer Vijfsterren Logistiek.

Logistiek in Noordoost-Brabant gaat meer samenwerkenEnkele jaren geleden werden al de afzonderlijke logistieke platforms opgericht, Oss in 2009, Veghel/Uden in 2010 en ‘s-Hertogenbosch in 2012. Hierin nemen logistieke ondernemers uit de regio deel.

Op verschillende thema’s vindt er vanuit die platforms al lokale afstemming en samenwerking plaats. Bijvoorbeeld op het gebied van imagoverbetering van de sector, logistiek onderwijs, connecties met de havens van Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam en benodigde voorzieningen zoals grond en infrastructuur.
Vijfsterren Logistiek wil nog een stap verder gaan. Er moet een nog bredere samenwerking komen tussen het bedrijfsleven, waarbij ook onderwijs en overheden aansluiten en faciliteren, door te profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerken.

Sessies
Vijfsterren Logistiek organiseert eind september en begin oktober vier inspiratiesessies met als doel om vanuit de beste ideeën die voortkomen uit deze sessies innovatieve samenwerkingsprojecten tussen ondernemers in de regio op te starten. Deze kunnen rekenen op ondersteuning, zowel in uitvoering als op financieel vlak. Vijfsterren Logistiek wil zo meerwaarde creëren voor de logistieke sector, new business opleveren en een boost geven aan de werkgelegenheid. En daarmee de attractiviteit en wervingskracht van de regio vergroten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter