Logistiek dienstverlener Hoyer maakt 18 procent meer winst

631

Logistiek dienstverlener Hoyer uit Hamburg heeft in het eerste halfjaar de operationele winst (EBITDA) zijn stijgen met achttien procent. De omzet bleef stabiel.

Logistiek dienstverlener Hoyer maakt meer winstVooral de goede resultaten uit de contractlogistiek waren verantwoordelijk voor de positieve ontwikkeling in de eerste zes maanden van 2014. De olie- en food-logistiek leverden een belangrijke bijdrage aan de stijgende winst, ook het vervoer van gas steeg.

Investeren

Volgens CEO Ortwin Nast van Hoyer blijft het inzetten op het bevorderen van het intermodaal vervoer internationaal en wereldwijd op lange termijn nog steeds een goede zet van zijn bedrijf. ‘We blijven investeren in de ontwikkeling van terminals in strategisch belangrijke regio’s zoals China en Europa en onze vloot uit breiden.”

Lage prijzen en marges

Financieel directeur Gerd Peters ziet ondanks een lichte economische herstel, de prijzen en de marges in de logistiek nog steeds onder grote druk staan. ‘Maar we gaan deze uitdaging aan en we blijven optimistisch over de tweede helft van 2014.’ (Bron: Hoyer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief