Lintje voor Wim van Reenen en Frans van den Boom

847

Wim van Reenen, voormalig directeur en eigenaar van Van Reenen Transport uit Barneveld, is onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Frans van den Boom, directeur van transportbedrijf C. Groenenboom Transport uit Ridderkerk, is onderscheiden met de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lintje voor Wim van Reenen en Frans van den BoomWim van Reenen (71) heeft een lange geschiedenis met de sector transport. Van Reenen is sinds de jaren ’60 werkzaam in het bedrijf dat zijn vader in 1940 heeft voortgezet. In de jaren ‘80 nam hij het bedrijf samen met zijn broer Henk van Reenen van zijn vader over. Sinds die periode is Van Reenen Transport uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in de transport en logistiek met veel aanzien en bekendheid in de regio.

Erg betrokken
In trad Wim van Reenen terug als algemeen directeur. Op dat moment telde de onderneming zo’n 65 vrachtauto’s, maar was nog lang niet uitgegroeid. Anno 2013 is Van Reenen Transport doorgegroeid naar een groot internationaal bedrijf met in totaal 170 medewerkers en meer dan 100 vrachtauto’s. Wim van Reenen is weliswaar niet meer in dienst als algemeen directeur, maar is als ‘directeur’ bij Van Reenen nog dagelijks op de werkvloer te vinden en erg betrokken bij de onderneming. 

Niet alleen als ondernemer heeft Wim Van Reenen veel voor Barneveld betekend. Naast zijn directeursfunctie is Wim Van Reenen lange tijd bestuurslid geweest van de Barneveldse Industriële Kring (BIK) en de lokale kegelvereniging. Daarnaast neemt hij tot op heden deel aan een speciale commissie ‘Internationaal’ van Transport en Logistiek Nederland. Transport en Logistiek Nederland (TLN) beschouwt de onderscheiding als een terechte blijk van waardering voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de sector en als vooraanstaand ondernemer in Barneveld.

Prominent lid
Frans van den Boom kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door burgemeester Attema van de gemeente Ridderkerk. Deze eervolle benoeming heeft Van den Boom te danken aan zijn jarenlange inzet voor de transportsector.
Lintje voor Wim van Reenen en Frans van den BoomFrans van den Boom is directeur van C. Groenenboom Transport uit Ridderkerk en prominent lid van TLN. Vanuit zijn lidmaatschap bij TLN heeft Van den Boom zich de afgelopen decennia ingezet voor de belangen van de markt van zeecontainervervoerders in Nederland. Zo was hij in 1998 zeer nauw betrokken bij het proces waarbij de twee belangenpartijen in het wegvervoer van zeecontainers, Deelmarkt Maritiem Vervoer (DMC) en Vereniging van Zeecontainers Vervoerders (VZV),  de handen ineen hebben geslagen en sindsdien nauw samenwerken onder de naam AZV. Van den Boom is nu actief als bestuurslid bij de AZV.

KvK
Daarnaast nam Van den Boom in de periode van 2008 tot 2010 namens TLN zitting in het bestuur van de Kamer van Koophandel (KvK) Rotterdam en vervult ook binnen de gemeenschap van zijn woonplaats Ridderkerk, diverse maatschappelijke functies.
TLN omschrijft Van den Boom als een man met visie, vasthoudendheid en bovenal iemand die mede dankzij zijn gezag mensen met elkaar heeft weten te verbinden en vertrouwen gecreëerd. Deze Koninklijke onderscheiding is volgens TLN dan ook zeer op zijn plaats.

Bron: TLN